Monday, 31 December 2012

2013

                                                             Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah. 2012 dah sampai ke penghujungnya.Esok bermulanya tahun 2013 dan bermulanya musim persekolahan.

Esok aku akan jadi plajar F3.Harap dapat melalui tahun baru dengan baik.Aku dah takde idea nak naip so, Selamat Tahun Baru .

Monday, 3 December 2012

KAWAII GIVEAWAY

                                                         Assalamualaikum w.b.t


tekan banner untk join

Saturday, 24 November 2012

Cik Lyeen's Giveaway


Assalamualaikum w.b.t


Tag:

Korang yang peminat tudung atau shawl tu boleh lh join GA ni.Hadiah ohsem belaka.

Nabila Medan's Giveaway

                                                                 Assalamualaikum w.b.t



                                                   Korang dijemput
                                                    -Awak
                                                     -Dia


                                                                     Jom join reramai

Sunday, 18 November 2012

LiesAzemi first Giveaway

                                                            Assalamualaikum

Dah lama aku tak masuk menda macam ni .Kali ni merajinkan diri utk join .Huh


TAg:
Sha



Thursday, 15 November 2012

Result

                                                                      Assalamualaikum

Lama dah aku tak update citer kat blog ni ya.Malas ngat + aku takde idea.Lebih-lebih lagi musim pun dah tak menentu.Hujan ,cerah,mendung bla bla bla.Cuaca pun ada mood jgak eh.4 hari aku selsema sbb ni.Hacchhuumm.*alamak terbecin

Tadi aku baru je bkk SAPs .Masuk tu trus baca pengumuman penting.Rupanya ,markah priksa akhir taun masih dalam proses pengisian.Means,markah masih belum siap diisi.

Then,aku ambil tikus ni dan tekan kat semakan ibubapa.Aku ni jenis yang relaks je.Berdebar pon skit je.Taip ic then pilih apa yang patut .Keluar lah result aku.Baru ada 3.Teliti baik-baik hah ,ada b lah ,math plak tu.Aku ok je sbb aku memang tak brapa nak ok ngan math ni.

Aku ni sbelum priksa memang cool  je ,bila bukak paper barulh nak menggelabah tak tentu pasal.Mulalah nak tengok kiri,kanan,belakang.

p/s:Result UPSR dah nak keluar.Ada brapa hri je lagi.Doa banyak-banyak ye adik-adik semua.

Thursday, 8 November 2012

Running Man

                                                               Assalamualaikum

Semalam aku ada tengok citer Running Man Eps 27.Serious,aku tak pernah tengok citer ni sebelum ni.Sbelum ni ada jugak baca entry psal citer ni.Tapi ,aku mana penah ada masa nak tengok plus selalu lupa.

Time cuti nilah baru syok nak tengok.Eps 27 best giler plus lucu.Guest eps ni Max Changmin ngan Yun-ho.Part mula-mula tu memang best.Macam Phantom of the Opera btul.
Sape yang tengah boring boleh layan citer ye.

Wednesday, 7 November 2012

Last Day

                                               Assalamualaikum..

Akhirnya habis jugak sesi persekolahan untuk tahun 2012.Hari ni balik awal sebab Cikgu Bob halau semua bebudak.Ramai yang asyik main mercun dan tepung.Aku jalan jalan je.Aku pun turut terkono tempias dorang main tepung.Habis tepung kono seluar dan beg.

So,bersedia untuk tahun 2013.Aku pmr victim tahun depan.Buat sebaik mungkin dan masuk klas Sains.

Thursday, 18 October 2012

Power Bunga

     Assalamualaikum

Disebabkan masa yang terlalu mencemburui aku + penyakit malas,blog nilah yang jadi masa nya.Ditinggalkan selama bebrapa hari ,kesian.*ayat skema jap.

Dalam 2,3 hari ni,aku ada baca buku motivasi.First time khatam baca buku macam ni.Selalu baca tak pernah pun nak khatam .Aku baca buku Fikir-fikirlah karya Dr.HM Tuah Iskandar.



Then,jumpa satu tajuk yang menarik.Powernya bunga.Cuba korang pikir kalau tetiba je korang dapat bunga.Dari lelaki.Macam-macam rasa ada kan?Penat pikir pasal bunga,.kenapa dia bagi bunga.  Sampai tak boleh tidur.
Power tak bunga??

Yap! itu aja pasal power bunga ni. Jumpa di lain entry ya.



Sunday, 7 October 2012

Taktik Fb

                                    Assalamualaikum



   Hari ni aku nak update entry tentang taktik fb ..,kebanyakan dah tau pasal ni tapi aku tetap nak upadate juagak sebab aku dah takde idea nak update entry.  

  Dimulakan dengan bismillah nasyid kejap

Ramai orang yang upload gambar dengan tujuan tertentu. Conthnya:


=Saya tak comel / saya hodoh

Pastu adalah orang akan komen: awk comel lah,,tak hodoh pon.

Yup! itu tujuan dia sbnarnya.Konon-konon tak comel.

Kes lain plak:
=Saya comel ,,Peace!

Komen: Berlagak lah kau ni.Kau tak comel pun .Tak payah nak berlagak sangatlah.

Bila mengaku diri comel.,orang akan cakap kita berlagak .
Macam gmbr mula-mula tadi plak,orang akan cakap :dia ni nmpak sangat nak sruh orang puji dia comel

Kesimpulannya,elakkan menulis description kat gmbar korang ayat mcam tu ya!

P/s:Maaf kalau ada yang terasa atau meluat dengan entry ni.Aku nak cepat so ayat pun tunggang langgang jadinya.





Thursday, 27 September 2012

Kisah Romeo & Juliet Moden

                                                   Assalamualaikum


Sapa yang dah tengok citer ni?? Cer citer skit.Kelmarin aku ada baca paper,ada review pasal citer ni.Macam seronok je citer ni.

Bagi yang belum tengok lagi macam aku ni,,jom terjah sinopsis dia ckit


Kisah Romeo & Juliet moden - tontonilah kisah cinta Zafrin dan Ujie dalam kisah ‘Untuk 3 Hari’ – Pasangan muda yang bertemu ketika menuntut di universiti merancang untuk berkahwin. Tetapi, muncul dilema apabila ibu bapa masing-masing telah mengaturkan perkahwinan dengan pilihan sendiri. Pasangan tanpa jodoh ini mengambil keputusan untuk meneruskan dengan perkahwinan pilihan keluarga tetapi berjanji sesama sendiri untuk bercerai selepas tiga hari! 

Filem Untuk Tiga Hari merupakan sebuah kisah yang diadaptasi daripada salah sebuah novel terlaris tulisan Ahadiat Akashah yang juga penulis bagi novel Lagenda Budak Setan.
Suami isteri #Untuk3Hari? Bolehkah  maruah keluarga menjadi perantaraan jodoh?


Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin

                                                             Assalamualaikum



Jom saling follow


Monday, 24 September 2012

Jom tingkatkan followers sampai lebam

                                                               Assalamualaikum


Follower skarang:102

Thursday, 20 September 2012

Wordless

                                                       Assalamualaikum
Saja-saja nak kongsi quotes dari Fb ni.
#‎*Gduh ngn kwn baik* kt sklh tkut nk tegur.Balik dr sklh *fon bunyi**dpt text dr kwn*'maafkn ak eh?' *menangis* shbt sejati mmg xblh pisah.
#‎::Awak2.. maaf tumpang tanya? lorong CINTA,jalan SAYANG, kampung RINDU,daerah KASIH SAYANG, poskod 1.4.3 pekan HATI, bandar I MISS YOU. dekat mana ya ? 

Teman istimewa: Awak jalan terus ikut jalan ILAHI, nampak simpang 3 masuk belah kanan , ikut jalan NIKAH , sepanjang jalan tu awak akan nampak belah kanan , kedai BATAS BATAS PERGAULAN dan sebelah kiri pasar sibuk sikit , iaitu pasar PERSIAPKAN diri.. haa tu tandanya awak berada di jalan yang betul , semoga sampai. Cinta ALLAH cinta abadi.... ♥

#❤ i just need a TRUEFRIEND ☛ someone who wouldn't leave me behind ☛ someone i can always depend on ☛ someone who always there for me ❤
=Jgn Jadi kawan makan kawan

#Tak sangka orang yang paling banyak buat kita tersenyum lama-lama boleh menjadi orang yang selalu buat kita menangis.


#Bagi mengelak dari dikritik, jangan bercakap apa-apa , jangan lakukan apa-apa , jangan jadi apa-apa !!

#Cuba bayangkan, orang yang suka kita tiap tiap hari pandang kita even cuma dari jauh, jaga kita dari jauh. Alangkah indahnya :D



Adakah Dia Milikku?

                                              Assalamualaikum


Persoalan yang seringkali timbul dalam hati setiap hamba Allah di muka bumi yang mendambakan cinta sesama manusia. Terkadang seribu usaha telah dilakukan dan tawakkal serta doa telah dilafazkan.Akan tetapi adakah hasilnya seperti ape yang diharapkan?
Sahabat,sedarlah bahawa usaha itu adalah satu kemestian yang dilakukan oleh setiap hamba Allah dimuka bumi kerana kita harus merancang akan tetapi Allah yang menentukan segalanya. Berapa ramai insan yang kecundang selepas usaha yang dilakukan tidak seperti apa yang dijangkakan?Bahkan ada yang memaling pada mentaati perintah Allah setelah kecewa dengan pengakhiran suatu usaha itu.
Sahabat, sedarlah bahawa Allah itu Maha kaya dan Maha mengetahui setiap hati hamba-hambanya.Ketentuan dariNya adalah yang terbaik untuk hamba-hambanya dan kita haruslah redha dengan ketentuanNya kerana ini adalah seiring dengan rukun iman keenam yakni percaya pada qadha dan qadar. Tidak redha dengan ketentuanNya bermakna tidak percaya pada rukun iman keenam. 
Jadikanlah Al-quran itu sebagai panduan. Sunnah menjadi ikutan. Solat hajat menjadi tempat mengadu luahan perasaan. Istikharah sebagai penghubung hati pada tuhan agar diberikan jalan dalam membuat pilihan. Indahnya Islam dalam mengajar umat islam untuk mencari jodoh yang baik.
Sahabat,berusahalah untuk mencari cinta sejati dengan sentiasa berusaha dan berdoa kepadaNya. Jangan pernah putus asa dalam usaha. Ujian Allah dalam meniti suatu perjalanan mencari cinta sangatlah berat kerana Allah inginkan hamba-hambaNya meminta-minta padaNya. Bersabarlah atas setiap ujian yang kita hadapi dengan tabah dan redha dengan ketentuanNya. 
Jika pilihan kita bukan seperti yang kita harap dan dambakan, percayalah tidak akan sesekali akan rugi bagi mereka yang bermusyawarah dan beristikharah kepada Allah. Adakalanya pilihan manusia itu, walau baik pada pandangan mata manusia, tetapi hakikatnya penuh kemudharatan tanpa kita sangka. Sedangkan sesuatu yang kita rasakan kurang baik di mata manusia, rupanya penuh kebaikan padanya tanpa sedikit pun kita menyedarinya. Mungkin juga pada saat ini kita melihatnya sesuatu yang indah, namun kita tidak tahu ianya akan menjadi suram pada masa mendatang.

Demikianlah pilihan Allah... ianya adalah baik untuk kita, agama kita, dan baik untuk setiap keadaan dan waktu yang ada. Pengetahuan Allah mengatasi pengetahuan hamba-hambaNya, maka serahkan urusan jodoh itu pada Allah. Jangan dipeningkan kotak fikir kita memikirkan siapa jodoh kita. Jika ada jodoh, pasti tidak akan ke mana. Yang penting siapkan diri kita agar menjadi soleh dan solehah. Siapa jodoh kita adalah ditentukan oleh diri kita sendiri. Jika kita soleh, insyaAllah Dia akan temukan kita dengan yang solehah. Jika kita solehah, maka Allah akan temukan dengan yang soleh. Bukankah Allah telah berfirman, Lelaki yang baik itu untuk wanita yang baik. Maka Yakinlah!  Janji Allah itu pasti benar.
Jangan mudah lesu dengan istiqamah.Jangan mudah mengalah dengan ujian yang ada tetapi jadikan lah ujian itu  sebagai satu kekuatan pada kita untuk terus berusaha dalam mencari cinta sejati. Namun nilai suatu cinta itu janganlah dilandaskan dengan nafsu. Biarlah ianya diredhai ole Allah swt. Suatu cinta yang berlandaskan nafsu itu mengundang murka Allah.
Tepuk dada tanya fikiran kerana apa kita cintakan seseorang itu. Adakah kerana hartanya? kerana paras rupanya? atau kerana agamanya? Pujilah kaum hawa itu atas kecantikannya tetapi pujilah dengan niat semata-mata pujian atas keindahan ciptaan Allah. Pujian yang bersandarkan kebesaran dan keagungan yang menciptakannya. Dan janganlah memuji sehingga mengundang syirik padaNya.
InsyaAllah para sahabat yang membaca artikel ini akan saya doakan juga supaya anda dipertemukan jodoh yang baik yang mampu membahagiakan anda bukan sahaja di dunia bahkan di syurga kelak. Amin.

Tuesday, 11 September 2012

Review Blog Followers #100

                                                      Assalamualaikum

Setelah beberapa hari meninggalkan blog ini,,..hari ni aku nak review blog followers ke 100 aku.*ayat skema habis ''._.

                                 Kaq Yonk Jom reramai terjah ni ye.SERBU!!!
Blog yang simple and cantik.Okey lah berbanding blog aku yg tak terurus ni.Terjah ye .Jangan tak terjah plak.


Tuesday, 4 September 2012

Kena Gigit Kasut Baru?

                                                       Assalamualaikum

Entry kali ni mcm bersambung dengan entry yang lepas je.Entry Raya Sekolah ni.Tak baca keno baca eh.

Pasal kaki yang melecet lh ni.Sampai je rumah hari tu ,aku tanya umi aku nape ngan kaki ni.
Umi aku cakap melecet tu.Orang tua-tua cakap kena dulu kasut baru sebelum pakai*sambil ketawa ni.Umi aku pn tak percaya mana.Aku pun balas lh*bahas skit
"Mengarut je.Tak main rr gigit ni.Nasib tak makan terus"*dlam dialek klate ni.bab makan tu aku tambah je.

Adoi,mcm-mcam orang tua-tua ni.Kekadang akupun ada terpengaruh ckit.
Ikut suka korang lh nak percaya ke tak.Tapi tak boleh lah percaya sangat kot nanti jadi syirik plak.


Kbai.


Sunday, 2 September 2012

Masa Itu Tisu

                                                     Assalamualaikum

           Masa Itu Emas | Masa Itu Tisu



Mesti ada yang pelik kenapa aku pandai-pandai tukar peribahasa kan kan kan???
Kebanyakn orang sekarang tidak lagi menganggap masa itu emas*termasuk aku.Emas tu kan berharga,,jadi     
kenalh hargai betul masa yang berlalu tu.

Sekarang masa itu tisu.Yelh ,tisu kan lepas guna kita buang cam gitu je.Kekadang tu ,tisu tu boleh guna lagi tapi kita dh buang.Bila terdesak sgt tisu baru cakap:
" Kenapa lh aku buang tisu tadi.Aishh,rugi btul"
Sama lah dengan masa.Bila masa tu berlalu baru kita nak menghargainya kan kan kan???
So the conclusion is.......pikir lh sndiri ya.





Saturday, 1 September 2012

Gempak GiveAway by Fatin Roziana

Assalamualaikum


Korang semua yang tak de apa nak buat tu boleh lh join GA ni.Hadiah menarik belaka.

Hadiah best-best wo0.Rugi tak join.Merajinkan diri untuk join GA cik comel ni.Terpikat dengan hadiah dengan sebenarnya.

Last day dah GA ni.Nak expired dh ni.Jom join cepat ckit.

Blog awak comel lah*ada unsur bodek ni.



Friday, 31 August 2012

RAya Sekolah | Entry Bergambar

                                                                  Assalamualaikum
mukadimah dlu,,kite bru blajar mengedit*


Jamuan raya kat sekolah dah lama berlalu *cam lagu aizat ,,pergi~ Macam-macam pesyen tudung,selendang , baju *kelassss kau Jah. Yang non-muslim plak ,ada pkai baju kebaya*kelas gtu kebaya dorang , baju kurung*sweet je aku tengok dorang pkai baju kurung ,baju Melayu*yang ni tak leh blah,,ehcem wei,berbaju sukan pon ada.

Acara tentulh dimulakan ceramah cikgu*boring ,,,aku xdengar pn cikgu cakap dalam 1 jam lebih.Cikgu membebel ,murid pon membebel jugak.Sampai sakit kaki ni duk tunggu cikgu abis berucap.Dah lah duk bersila lak tu.

amik gmbar kat cermin keta cikgu.Nasib xde debu mana.
Sementara menunggu  makanan siap.*


Lepastu makan nasi ngan lauk.Air wajib ada*mampus aku xde air,tercekik wo0.Biskut ada cikit je.tak sempat nak rembat.Dapat lah aiskrim 1 mangkuk kecil

.Nak pergi amik satay,tup tup kupon hilang.Tak pe,tak menyesal pn tak makan satay.Aku cuba sikit kawan aku punya.Perrggghhhh.Satay dia .Penuh serai melekat mcm satay berbulu pn ada.tak selera aku.Kawan aku yang dua orang plak makan pnuh selera.Orang lain semua tak nak ,dorang nak.Sumpah tak mau dah mkn satay berbulu tu. Geli wo0.


sapa nak gantung diri bleh lah guna tali ni ye.

Lepas habis mkn ,kitorang lepak dalam kelas.Yelah , dh tak boleh balik lagi.




buat pertandingan selipar sekejap. 

yang ni sempat nak edit .

Pukul 11:15 kitorang balik .Tapi bukan ke rumah terus,ke bandar dulu .Jalan-jalan cari makan*cari air sbenarnya,,dahaga .3 orang je yang pergi,,yang lain dah balik rumah and asrama.
Letih giler jalan .Kasut pun jadi haus.Pukul 2 sampai rumah.

xsempat nak edit*

Kesian. Dah haus dia.ahaks.Balik rumah kaki melecet skit.Nasib tak kuat sangat melecet tu.

P/s :tolong tekan





Thursday, 30 August 2012

Selamat Hari Merdeka ke 55

                                                Assalamualaikum


Merderka! Merdeka! Merdeka!
Perkataan ini telah dilaung oleh Tunku Abdul Rahman di Stadium Merdeka menanandakan telah bebas dari penjajah.

Pagi tadi aku sempat tengok siaran langsung perbarisan sempena kemerdekaan di tv3.
Seronok tengok orang buat perbarisan. Salute habis kat diorang.Aku memang tak minat ngan perbarisan ni tapi bila tengok orang buat ,rasa seronok plak.Kemas perbarisan diorang.

Meriah betul sambutan taon ni.Time nyanyi tadi ,PM kita pon nyanyi jugak.Tangan tu siap bergerak-gerak lagi.Terbaik lah PM!

Yang datang berpakaian bendera pon rmai.Semangat merdeka btul korang ni.Sempatlh Ally Iskandar pergi temuramah orang yang berjiwa merdeka ni.Salah sorang penjaga stor istana lama(tak silap akulh ).Gaya macam arwahyarham sudirman . Pakaian  semua dari Jalur Gemilang,songkok pon masuk skali.Sorang lagi ni memang aku tabik spring gitu. Walaupun 

berkerusi roda tapi memang dia berjiwa merdeka gitu.Datang sorang diri plak tu ,tak 

menyusahkan orang lain pn.Patriotik weh.

Kita kena lh bersyukur sebab negara kita dah merdeka.Tak macm negara lain yang msih berperang lagi.

P/s:Ayat skema habis.



Friday, 17 August 2012

PMR CANDIDATES 2013 2ND GIVEAWAY BY SYAKIRAH


JOm join
tag semua pembaca .,.,

TARIKH TAMAT - SETELAH MENCECAH 150 PESERTA !



Menjelang AidilFitri



Lama dah tak jenguk blog ni.Nasib baik tak bersawang lagi.
MENJELANG AIDILFITRI Topik untuk hari ni .Nyanyi lagu raya dulu ya.


Siapa yang belum buat lagi persiapan raya,,angkat kaki.Tak de idea nak tulis ape cuma nak ucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN...



Friday, 10 August 2012

Review:Awak Suka Saya Tak? |Novel 2


Setelah lama tak update blog , hari pilih nak review novel je.  Novl pilihan ialah Novel Awak Suka Saya Tak? trbitan KaryaSeni.

Sinopsis:

Kisah kasih sayang di antara Hilman Yong kacukan Korea - American - Cina dan Intan Zulaikha. Mereka sangat berbeza tetapi kerana perbezaan itulah mereka berjodoh. Malangnya, kesampaiankah jodoh mereka apabila Hilman Yong seorang yang baru mengenali Islam lebih mencintai Islam dari Intan Zulaikha yang sememangnya dilahirkan Islam dari keturunan lagi berselisih faham kerana ego seorang Intan.

Muncul pula Damien Yong yang sentiasa menyesakkan dada Intan Zulaikha dengan aksinya yang daring, sexy, nakal dan menggoda. Intan terpaksa bersabar dengan Damien semata-mata untuk mendapatkan semula Hilmannya…seorang hamba Allah yang penuh kesabaran dan kesopanan.

Hilmanku…sifuku…kekasihku…Kembalilah…

" Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walau pun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini…"
Hilman Yong

" Don’t worry, I won’t kiss you. Saya tak cium sembarangan gadis. Saya tak ada selera dengan gadis biadab dan sombong seperti awak. Cik Zulaikha….saya nampak kehampaan di wajah awak. You really want me to kiss you. I can feel it. I can see it. From your eyes… your lips. Tetapi seperti saya cakap tadi, saya tak selera dengan orang biadab. Ciuman saya tidak semurah itu. Hanya untuk gadis yang bertuah dan terpilih saja." 
Damien Yong

" Saya akui saya gembira bersama Mr Damien..saya tak boleh menyembunyikan perasaan saya……tetapi perasaan saya terhadap Mr Damien sepertimana kita bersentuhan di malam itu. Boleh saling melihat, saling bersentuh, saling bercium…..tetapi hanya di dinding kaca….ada batas dan sekatan. Yang tidak boleh dipecahkan……walau cuba dipecahkan…pasti kita akan cedera..ditusuk atau dihiris . Itulah Islam. Yang menjaga maruah dan kesucian sesuatu hubungan. Hanya hubungan halal yang boleh melenyapkannya." 
Intan Zulaikha
 

*********************************
Novel ni memang best.Jalan cerita pun ada perbezaan dari kebanyakan novel yang pernah aku baca. Selalu kita baca tentang kahwin paksa atau yang sewaktu dengannya lah kan.
Tapi yang ni tentang kisah percintaan .

Hilman seorang yang penyabar berlainan pula dengan Intan.
Yang aku paling suka dalam novel ni masa Intan kena lipat kat Damien a.k.a Hilman.

Aku kasi 4 bintang.
#######################







Exclusive Ramadhan Giveaway By Kiera And Iera



Hadiah  ohsem belaka.
Jom join sempat lagi ni.


Saturday, 28 July 2012


Harap Maaf !! 
Blog Is Still under CONSTRUCTIONS!!!
Starting 28/7/2012 



Soalan Kuiz 26 - 30

                                                      

 'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :-D'

No.26

Baru aje beberapa kali ceroboh blog akak Shahriah ni.Akak ni merupakan seorang ibu yang berkerjaya.
Skodeng punya skodeng terjumpa moto akak ni , iaitu :
'Tak cuba Tak ler Tahu'  
Setuju betul dengan motto ni.Saya tak tau mana tentang blog ni .Jarang berkunjung ke blog yang satu ni.
pada pendapat saya ,blog nimengisahkan tentang hobi-hobi atau kesukaan akak Shahriah.

                                                             No.27
Blog ni memang saya selalu kunjung sebab blog ni pasal novel.
Saya ni peminat novel so wajib lah skodeng blog penulis novel kan.Kebetulan akak Shahriah pun penulis novel. Kita pun skodeng blog ni.Blog nibanyak mengisahkan tentang novel akak Shahriah adan aktiviti yang berkaitan dengan novel,

 No.28

Blog yang ketiga ni plak berkaitan dengan resepi.Wah, terliur tengok gambar makanan yang akak post. Nampak sedap betul tapi saya tak dapat nak cuba lagi.
Suka sangat tengok gambar kek,pencuci mulut dan lain- lain lah.

Chocolate Cup Cakes

menyelerakan betul.Design pon cantik dah.

 No.29
Blog ni pun saya  jenguk kadang -kadang je.Blog kenangan tentang kisah kini dan lalu. Akak Shahriah pun ada berkongsi tentang pengalaman beliau semasa menyertai Masterchef Malaysia.Banyak kenangan manis dan pahit dialaminya.Antara entry terbaru yang saya suka baca ialah kisah tentang kisah di kebun rambutan . Rambutan terbakor.Kisah yang menarik untuk dibaca.

No.30

PercuTIan BUdGet tetapi cukUp MenaRik! JimaT bElanJA JanjI PUas HatI...:):):)

Blog ni banyak dikongsi kenangan semasa akak Shahriah pergi bercuti
Siapa nak pergi bercuti tu ,boleh lah skodeng blog ni dulu . Tengok mana tempat yang  menarik ye.





Jom Bermarathon bersama Peserta Masterchef Malaysia



Hai...kali ni aku nak join kuiz yang sangat ohsemm .Bertambah ohsemm kerana kuiz ini dianjurkan oleh peserta Masterchef Malaysia dan novelis tau.
 'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :-D'


Kalau nak join tekan banner atas tu.Syarat-syarat semua ada kat situ.

Soalan kuiz terkumpul:


1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

10)

11)

12)

13)

14)

15)

16)

17)

18)

19)

20)

21)

22)

23)

24)

25)